תובענות יצוגית
תובענה ייצוגית היא כלי משפטי רב עוצמה המאפשרת לצרכן מן השורה, להשיג צדק מול גופים חזקים, מונופולים ותאגידי ענק, שעושים ככל שביכולתם כדי להרוויח, פעמים רבות, תוך פגיעה בכל אחד ואחת מאתנו.
משרדנו מתמחה בניהול תביעות ייצוגיות (לדוגמאות) ובעל הצלחות מוכחות בתביעות ייצוגיות שאושרו או שהושגו בהן הסכמי פשרה.
על-פי חוק, תובע ייצוגי, זכאי, במסגרת הסדר פשרה או פסק דין, לגמול כספי בגין ייצוג הקבוצה בהליכים ונכונותו להשקיע מזמנו וממרצו לשם כך. בחלק מהתיקים שניהלנו זכו תובעים ייצוגים בגמול של עשרות אלפי שקלים.
אם נגרם לכם עוול או נזק, אם אתם מרגישים מרומים, מקופחים או מוטעים, תוכלו לפנות אלינו. כל פנייה תבחן על-ידי עורך דין מומחה בתחום התובענות הייצוגיות, ללא עלות וללא כל התחייבות מצדכם. אנו מצדנו מתחייבים להשיב לכל פונה.
אם יימצא שהעניין מתאים לניהול תובענה ייצוגית, נשמח לייצג את הקבוצה ולהגיש את התובענה הייצוגית.
דוגמאות להליכים ייצוגיים
תובענה צרכנית, בנושא של מניעת בזבוז מזון בהיקף של מאות מיליוני שקלים בשנה, בשל כך שתנובה מסמנת את מוצרי החלב שלה בסימון שגוי לגבי התאריך, בסימון "לשימוש עד" במקום שיסומנו "עדיף להשתמש לפני". התביעה הייצוגית אושרה ומתנהל משא ומתן לפשרה.
חברת המוניות הפרה את הרישיון שקיבלה לעניין הוצאת נסיעה בכל שעה. התיק הסתיים בהסדר פשרה, במסגרתו ניתנה הנחה לציבור הנוסעים בהיקף של מאות אלפי שקלים.
תובענה כנגד חברת המשקאות השנייה בגודלה בישראל, בעניין סימון שגוי של התאריך על המוצרים, בסימון "לשימוש עד" במקום בסימון "עדיף להשתמש לפני". לפי הסדר פשרה נתרמו משקאות במאות אלפי שקלים ובנוסף נערך קמפיין פרסומי לצורך הסברת ההבחנה בין שני הסימונים
תובענה כנגד חברת המשקאות השנייה בגודלה בישראל, בעניין סימון שגוי של התאריך על המוצרים, בסימון "לשימוש עד" במקום בסימון "עדיף להשתמש לפני". לפי הסדר פשרה נתרמו משקאות במאות אלפי שקלים ובנוסף נערך קמפיין פירסומי לצורך הסברת ההבחנה בין שני הסימונים.
נערך קמפיין פרסומי
חברת הראל שלחה פוליסות לא נכונות לעובדי מדינה וכפועל יוצא מכך חישוב פיצויים למקרה נזק נעשה לרעת המבוטחים. בהסדר פשרה הראל שלחה את הפוליסות הנכונה לכל המבוטחים, והוסיפה פיצויים לזכאים.
בתובענה נטען להטעיית לקוחות בפרסום שהופיע על-גבי הסוללות. בהסדר פשרה, ניתן פיצוי של מאות אלפי סוללות חינם והוסר הפרסום המטעה שעל האריזות.
חברת הרהיטים חייבה לקוחות שביטלו עסקה בפיצוי של 25% משווי העסקה. בהסדר פשרה הושבו מאות אלפי שקלים לרוכשים והופסקה פרקטיקה בלתי חוקית זו.